subota, 26. svibnja 2018.

Obilježen Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva 26.05.18.

I ove godine obilježili smo Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva, obilježavajući 11.godišnjicu članstva u Eurotransplantu u koji je Hrvatska uz  Austriju, Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Luksemburg i Sloveniju, kao 7. zemlja članica pristupila 26.05.2007.godine.
Eurotransplant je međunarodna organizacija koja sada broji 8 zemalja uključujući uz nabrojene i Mađarsku, a pruža usluge transplantacijskim centrima, laboratorijima i donorskim bolnicama koje međusobno surađuju u ovim zemljama, povezujući na najbolji moguči način donorski organ sa primateljem, a ujedno se zalaže za optimalno iskorištavanje raspoloživih donorskih organa.

U dobar odaziv naših građana na ovu našu prigodnu akciju, koju smo opet obilježili mjerenjem šećera u krvi te provjerom visine krvnih tlakova i ovaj puta uspješno smo proveli ovogodišnju akciju.

Zahvaljujemo i ove godine na pomoći učenicama trećeg razreda Medicinske škole, Tehničke škole Virovitica, te njihovoj mentorici med. sestri Mireli Rakijašić.

Zahvaljujemo svim donorima i pratiteljima akcije, tvrtki Ad-Arma d.o.o. iz Pitomače na doniranom roolup stalku sa logom i podacima naše Udruge, te posebno tvrtki Plin Vtc d.o.o. Virovitica koja je sponzorirala ovogodišnju akciju kroz odobreni Projekt za 2018.godinu.




RTL - transplantacija u Hrvatskoj