četvrtak, 13. ožujka 2014.

Obilježili smo "Svjetski dan bubrega"

I ove godine u povodu Svjetskog dan bubrega, koji se obilježava svake godine drugog četvrtka u ožujku, a ove godine pod geslom "Bubrezi stare isto kao i vi, Brinite o njima, savjetujte se s liječnikom" naša je Udruga tim povodom, danas 13.03.2014. u Virovitici održala akciju u kojoj su članovi Udruge i medicinsko osoblje Opće bolnice Virovitica građanima mjerili razinu šećera u krvi i krvni tlak. Dijelili smo i promidžbene materijale o transplantaciji i doniranju organa.
Našu akciju posjetila je i voditeljica Odjela za nefrologiju i hemodijalizu Opće bolnice Virovitica, dr. Bosiljka Iskra, te napomenula da je u bolnici počela sa radom posttransplantacijska ambulanta, pa će transplantirani pacijenti, kojih je u Udruzi 29, rijeđe odlaziti na kontrole u Zagreb, jer će većinu pretraga moći obaviti u našoj virovitičkoj bolnici.
I ove godine je bila velika posjećenost akcije, a zbog prekrasnog sunčanog i toplog dana, posjetilo nas je preko 250 građana koji su saznali svoje vrijednosti šećera i krvnog tlaka.
Zahvaljujemo svima na pomoći u akciji, posebno medicinskom osoblju, te Ljekarni Berry na ustupljenom tlakomjeru.

Kako je obilježen "SVJETSKI DAN BUBREGA" u hrvatskim gradovima pogledajte ovdje




 


Više fotografija u FOTO ALBUMU

RTL - transplantacija u Hrvatskoj