ponedjeljak, 14. listopada 2019.

Obilježen Europski dan darivanja organa 2019.

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije obilježila je 12.10.2019.(subota) Europski dan darivanja organa.

Članovi Udruge i učenici 5. razreda Tehničke škole u Virovitici, smjer medicinska sestra / medicinski tehničar ( Ana Ojdanić, Iva Ripli, Tamara Hudoletnjak, Martin Mihoković, Sabina Vukšić, Dorotea Tušek, Petra Heler i Helena Gradić) sa mentoricama Mirelom Rakijašić prof. i Ivanom Meter mjerili su građanima razinu šećera u krvi i krvni tlak.

Na Odjelu hemodijalize Opće bolnice Virovitica su pacijenti koji su ovisni o dijalizi, a transplantirani bubreg koji zamjenjuje zatajeli vlastiti, daje i šansu za kvalitetniji život. Članovi naše Udruge su upravo dijalizirani i i transplantirani bubrežni bolesnici koji pokušavaju i na ovaj način, prigodnim akcijama, raditi na promicanju svjesnosti o važnosti zdravlja bubrega.

Akcija je potpomognuta sufinanciranjem poduzeća Virkom d.o.o. iz Virovitice,  po odobrenom projektu za 2019. godinu "Europski dan darivanja organa ".

Članak ICV-a  LINK

Više fotografija u našoj fotogaleriji - LINK





Nema komentara:

Objavi komentar

RTL - transplantacija u Hrvatskoj